• Over Pyrasied
 • nl
  en
 • Vragen? Onze specialisten zijn bereikbaar op: + 31 058 - 7676100
 • Waar ben je naar opzoek?
  Grootste voorraad acrylaat in NederlandMaatwerk voor iedereenVoor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis (binnen NL)

  Buigen van acrylaat

  Voor het buigen van acrylaat en andere kunststoffen heeft PyraSied meerdere ovens en stralers staan. Het maximale bereik van onze ovens is 3 meter. De techniek is afhankelijk van de radius en de dikte van het materiaal. Wij buigen onze kunststoffen voor klanten zowel seriematig als voor one-offs, zoals bootramen.

  Speciale tips voor het buigen van acrylaat:

  Veelgestelde vragen
  Hoe kan ik acrylaat/plexiglas® oven buigen/draperen?

  Voor ovenbuigen gebruiken wij hoogkwalitatieve mallen die wij in huis produceren. Wij hebben meerdere ovens in onze bewerkingshal waarmee wij twee-assig acrylaat, polycarbonaat en PETG kunnen vervormen. Het maken van bootramen of wenteltrappanelen zijn hiervan voorbeelden.

  Tot welke maat kan ik kunststof ovenbuigen?

  De maximale maat die wij kunnen buigen is 2800mm breed x 1800mm diep x 800mm hoog.

  Hoe kan ik acrylaat vacuümvormen?

  Vacuümvormen is een veelgebruikte en efficiënte manier om kunststoffen in de gewenste vorm te brengen. De plaat wordt warm gemaakt, wordt vervormbaar en wordt dan met vacuüm en/of druk op de matrijs getrokken. Dit is een speciaal vakgebied en wij hebben er voor gekozen deze bewerking niet uit te voeren. Aangezien vacuümvormers klanten van ons zijn, kunnen wij je wel gemakkelijk in contact met hen brengen.

  Hoe kan ik acrylaat lijn buigen?

  Hierbij wordt een acrylaatplaat plaatselijk verhit boven een rechte gloeidraad. Op deze manier worden bochten met een kleine radius gezet. Det is een techniek die wij in huis hebben. De maximale maat van onze buigtafel is 3 meter.

  Hoe kan ik acrylaat koud buigen?

  Acrylaat kan koud gebogen worden tot een straal van 320x de materiaaldikte. Een acrylaatplaat van 5mm kan dus gebogen worden tot een straal van 5 x 320 = 1600 mm. Polycarbonaat kan tot 100x de materiaaldikte worden gebogen.

  Wat is de levertijd van een bootraam op maat?

  Levertijden van bootramen zijn ongeveer 4 weken.

  Moet ik zelf een mal aanleveren?

  Dat kan, maar wij kunnen ook een mal maken. Malkosten worden apart berekend. Hierna is de mal jouw eigendom en gaat dan ook mee met de levering (handig voor de toekomst, want een mal kan vaker worden gebruikt).

  • Meer weten?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.