Lichtgeleidingsplaten

pyrasied-lightplex-luxxplex-raster

Dit is een informatieve pagina over lichtgeleidingsplaten. Klik hier voor lichtgeleidingsplaten in onze webshop/catalogus 

Lichtgeleidingsplaat, ook wel light guide plate (LGP) genoemd, is een plaat die licht uitstraalt, een lichtbron dus. Aan de kopse kant worden de leds geplaatst, het licht loopt in de plaat en wordt door een puntjespatroon uit de plaat gekaatst.

Met een zelflerend computerprogramma worden de puntjes zo in de plaat gebeamd dat de lichtplaat egaal oplicht! Kortom, het zelflerende algoritme berekent voor elke aparte maat, ook rekeninghoudend met waar de leds geplaatst worden, de manier waarop de puntjes moeten worden geplaatst voor een echt egaal resultaat.

Onze lichtgeleidingsplaten, ook wel Luxxplex® of Lightplex® genoemd, garanderen de hoogste lichtopbrengst en de meest perfecte egaliteit van alle LGP-technieken die er nu zijn. Het materiaal vergeelt niet en is bijzonder duurzaam. Omdat de plaat perfect helder is, is de kleur die de plaat uitstraalt exact de kleur van de instralende leds. Dit maakt het dus uitermate geschikt voor RGB-leds.

Lichtgeleidingsplaten worden gemaakt tot een maat van 2000×2000 mm of 3000x1500mm in een dikte van 4 tot en met 15 mm ik. Grotere lichtbronnen, met aan twee zijden leds, kunnen worden gemaakt door de lichtgeleidingsplaten met gepolijste kopse zijden tegen elkaar te zetten. Dit kan zonder opvallende lichtkier. Een passende lichtdiffuser is nodig, zoals bijvoorbeeld de PyraLed ST6. Zo kunnen dus lichtbanen van onbeperkte lengte worden gemaakt.

Onze lichtgeleidingsplaten worden geleverd zonder leds. Lightplex® is gemaakt van gegoten acrylaat en heeft dus een diktetolerantie.

Omdat lichtgeleidingsplaten altijd klantspecifiek worden geproduceerd, kunt u deze niet online bestellen. Voor een offerte of bestelling kunt u contact met ons opnemen via sales@pyrasied.nl of telefonisch 058-7676100.

pyrasied-lightplex-luxxplex-raster-met-loep pyrasied-lightplex-luxxplex-met-print pyrasied-lightplex-luxxplex-lichtreclame pyrasied-lightplex-luxxplex-multiaplicator-bobisengineering-aan-en-uit pyrasied-lightplex-luxxplex-multiaplicator-bobisengineering