Ontwikkeld in ons lab

De mogelijkheden met acrylaat zijn ongekend. Alleen al met licht, zijn er prachtige combinaties en effecten mogelijk. PyraSied blijft ontwikkelen met acrylaat. Het verbeteren van materiaaleigenschappen, maar ook het ontdekken van bijzondere (licht) effecten.

Bijzondere effecten
We zijn benieuwd wat u van deze nieuwste ontwikkelingen met acrylaat van PyraSied Xtreme Acrylic vindt:

Versato Myst
Al in 2009 hebben we de eerste onderzoeken gedaan, testplaatjes gemaakt met een toevoeging in het acrylaat (Plexiglas®) die golflengtespecifiek sort-of-diffuus maakt. Daarna was er zoveel vraag naar high-tech diffusers vanuit de LED-wereld dat we onze research volledig daarop hebben gericht. Met succes zijn zeer goede diffusers ontwikkeld en op de markt gebracht. het MYST-effect bleef echter op ons netvlies en begin 2016 hebben we besloten labproducties te doen. Acht hele zachte tinten – afgeleid van ons Versato NC kleurenpallet – en daarnaast een volstrekt neutrale wittige variant. De labproducties hebben we tot verschillende diktes gefreesd en onderzocht welke combinatie dikte/kleurintensiteit/additief het meest optimale resultaat gaf. We hebben vervolgens een beta-run gedraaid op fabrieksniveau. Dat ging boven verwachting, we zijn content, we hebben het materiaal gemaakt wat ons voor ogen stond, het beeld klopt. MYST is zowel mooi als intrigerend als technisch kloppend.

U mag het ons laten weten als u hier enthousiast over bent. Mail dan naar Sied Kooistra, onze Chief Innovation Officer.

Versato-Myst-test-trap-lr Versato-Mist-overzicht-kleuren-lr Versato-Myst-pyrasied-site Versato-Myst-overzicht-pyrasied

Versato Crystal Edgeplaat
Versato-Crystasl-light-soft-yellow Versato-Crystal-soft-green Versato-Crystal-soft-blue Versato-Crystal-light-warm-smoke
U ziet op bovenstaande foto’s dat de plaat nauwelijks kleur bevat, zelfs transparant lijkt en dat de kleur alleen in de rand tot uiting komt. Dit maakt de plaat zo bijzonder en strak. Uitermate mooi materiaal om daar toe te passen waar een strakke horizontale of verticale belijning gewenst is. U geeft de kleur aan en wij maken de edgeplaten voor u. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of bekijk de detailpagina van Versato Crystal Edgeplaat.

OPY1 Ghost lichtgevende plank
Wat vindt u van lichtgevende planken, nu mogelijk met onze OPY1 Ghost plaat. Prachtig voor in winkels of in de horeca/hospitality branche. Dit is een klantspecifiek product wat wij ontwikkelen alleen gericht op uw ontwerp. Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Sied Kooistra.

Verbeteren van materiaaleigenschappen
Een voorbeeld van het verbeteren van materiaaleigenschappen is onze uitgebreide diffusercollecties. De ‘klassieke’ opaalplaat met een lichttransmissie van 30% hebben weten te upgraden naar diffuserplaten met een lichttransmissie van 60%. Een ontwikkeling die mooi aansluit op de energiezuinige leds van tegenwoordig.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Hebt u iets unieks of zoekt u iets unieks? Neemt u dan gerust contact op met onze Chief Innovation Officer Sied Kooistra.